SEO consultant

SEO: voor velen is het misschien een onbekende term, maar voor bedrijven die meer willen halen uit hun online identiteit is het een van de belangrijkste aspecten van de bedrijfsvoering. SEO of Search Engine Optimization omvat eigenlijk alle activiteiten die een website hoger doen scoren in zoekmachines zoals Google, zodat deze meer traffic (verkeer) krijgt.

De SEO consultant is dé persoon om beroep op te doen als men als bedrijf meer wil halen uit een website. Deze specialist beschikt over alle kennis, vaardigheden en ervaring om de inhoud, lay-out en andere aspecten die bij een website komen kijken, te optimaliseren, zodat deze nog beter bijdraagt aan het succes van de onderneming.

Maar wat komt er zoal bij SEO kijken, wat kan een SEO specialist precies voor bedrijven betekenen en welke factoren bepalen de website optimalisatie kosten? Dergelijke vragen verdienen hoe dan ook een uitgebreid antwoord!

 

Wat doet de SEO consultant?

Elke organisatie die een website heeft droomt ervan om hoger te scoren in zoekmachines. Het succes dat online bereikt wordt hangt daar immers grotendeels van af, en een professionele ondersteuning bij het optimaliseren van de website is dan ook essentieel.

SEO heeft betrekking op het doorvoeren van aanpassingen op technisch en tekstueel vlak, met als gevolg dat de website een betere ranking krijgt in zoekmachines. De SEO consultant is precies de persoon die het bedrijf of de zelfstandige hierbij adviseert en website optimalisatie tips geeft!

 

Het belang van een goede SEO consultant

De SEO specialist is één van de meest gevraagde specialisten voor het uitbouwen van een goede website. Deze experts werken ofwel voor een organisatie, ofwel voor een grotere instelling, maar ook in een online marketingbureau kan men hiervoor terecht. Het voordeel van deze laatste optie is dat de SEO consultant in contact komt met uiteenlopende bedrijven in verscheidene branches.

Natuurlijk wordt men niet zomaar een goede SEO expert. Het vraagt aan de ene kant interesse en inzicht in de SEO en het ontwikkelen van goede website, en aan de andere kant ook technisch inzicht en creativiteit. Een volwaardige opleiding is dan ook van groot belang om een professionele SEO consultant te worden. Op die manier krijgt men het tekstueel en analytisch inzicht die nodig zijn om website te optimaliseren en het beste uit bedrijven te halen. Ook een sterke, duidelijk communicatie is een must, teneinde een transparante verstandhouding te kunnen hebben met opdrachtgevers en bedrijfsleiders die beroep willen doen op de vaardigheden van de SEO specialist.

Een goede SEO consultant is altijd noodzakelijk, juist omdat SEO iets is dat nooit stilstaat. Het internet, zoekmachines en de bedrijven die ermee gevonden kunnen worden veranderen continu, en een SEO specialist beschikt dan ook altijd over actuele informatie en de beste website optimalisatie tips die hem helpen het beste uit een website te halen!

 

De specialisaties van de SEO consultant

Het primaire doel van SEO is meer organisch verkeer veroorzaken op een website. Dit is verkeer dat niet automatisch werd gegenereerd, en dus betrekking heeft op échte bezoekers. De term die hiervoor gebruikt wordt is ook wel SEM, of Search Engine Marketing, dat alle activiteiten omvat die het mogelijk maken om hoger te scoren in zoekmachines.

Dit gebeurt hoe dan ook op basis van zoekwoorden die op de website aanwezig zijn. Als een autoverhuurbedrijf bijvoorbeeld hoger zou willen ranken in zoekmachines, dan kan een woordgroep als ‘auto huren’ daarbij helpen. Afhankelijk van de branche en het bedrijf worden dus andere zoekwoorden in de webpagina’s van de website geïntegreerd. Hoe dat het best gebeurt, is iets waar een SEO specialist advies over geeft!

Kortom, het verbeteren van de vindbaarheid van een website is het hoofddoel van de SEO specialist. Door zowel de structuur als de link-strategie en de inhoud van webpagina’s te verbeteren, wordt een website bekomen die beter scoort, meer mensen aantrekt en dus bijdraagt aan het online succes van de onderneming!

 

De kosten van een professionele SEO specialist

Het spreekt voor zich dat een SEO specialist zijn diensten verkoopt, met andere woorden, dat het bedrijf er een bepaalde prijs voor betaalt. Deze website optimalisatie kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen worden drie verschillende modellen gehanteerd:

  1. Een maandelijks bedrag tussen de 200 en 2000 euro
  2. Een bedrag tussen 750 en 6000 euro per project
  3. Een uurtarief tussen de 50 en 150 euro

Welke factoren bepalen nu grotendeels de SEO kosten die men betaalt? Dit hangt af van onder andere de complexiteit of moeilijkheidsgraad van het project, de omvang en de duur ervan, en natuurlijk ook de ervaring en kennis van de SEO specialist, of het bureau waarvoor deze werkt.

Om een beter beeld te hebben op wat de SEO kosten zouden bedragen, is het belangrijk om het traject dat hiervoor doorlopen moet worden, te kennen. Het optimaliseren van een website gebeurt in verschillende fasen:

  • De analyse van de website
  • De analyse van zoekwoorden
  • De analyse van de concurrentie
  • De SEO strategie bepalen
  • Het doorvoeren van technische verbeteringen
  • Nieuwe inhoud creëren
  • De promotie of link building van de website

De SEO kosten berekenen is dus geen eenvoudige opdracht, juist omdat er zoveel verschillende zaken bij komen kijken. Organisch verkeer creëren naar een website klinkt dan wel als eenvoudig, bovenstaande en nog veel meer factoren vereisen heel wat vaardigheden, kennis en inzicht om zo goed mogelijk uit te voeren – precies waar een professionele SEO expert over beschikt!

 

Zelf beginnen of een professional inhuren?

Het is altijd verstandig om ook zelf informatie in te winnen over SEO, zo kan u beter inschatten wat de professional voor u kan betekenen. Hier zelf actie bij ondernemen kan ook negatief uitpakken. Daarom hebben we een checklist voor u samengesteld die u stap voor stap kunt volgen om aan SEO op uw website te beginnen zonder schade aan te richten. Dit kan al een enorm positief effect hebben en scheelt ook werk voor een eventuele professional die u later kunt inschakelen. De checklist kunt u downloaden op de knop hier beneden.

Gratis On-Page Checklist twv €197.- Klik Hier!